Posilněte imunitní systém vašeho dítěte i během léta

Všichni dobře víme, jak důležité je budovat imunitu našich dětí. Obvykle s tím ale začínáme až s příchodem podzimu a pokračujeme během zimy, kdy je nemocnost dětí nejvyšší. Avšak příchod teplých dní neznamená, že bychom si měli dát pauzu. Právě naopak – se stoupajícími teplotami bychom měli zajistit, aby imunita našich dětí byla dostatečně silná a připravená zvládnout i nesnesitelná vedra.

 

 Posilněte imunitní systém vašeho dítěte i během léta

 

Důležité je to zejména u malých dětí - při nástupu děťátka do školky (v období od 3 let) se v rámci většího kolektivu a setkává se spoustou nových bakterií a virů a jistý čas trvá, než si jeho organismus vytvoří imunitní paměť. Proto nejlepší, co můžete udělat, je připravit jeho imunitu již během léta. Pomůže vám s tím také produkt Betaglukan plus, který bude nejsilnějším spojencem zdraví a pohody vás i vašeho děťátka.

Sepsali jsme pro proto vás několik jednoduchých způsobů, jak posílit imunitní systém dětí během léta.

Slunce léčí

Každá buňka v našem těle má receptor pro vitamín D, který například podporuje imunitu a vstřebávání vápníku, ale ovlivňuje také zdraví kostí, náladu či kvalitu spánku.

„Déčko“ je tvořeno slunečním zářením, avšak v našich zeměpisných šířkách je slunce dostatečně silné na to, aby stimulovalo produkci vitamínu D v naší pokožce, pouhé 3 až 4 měsíce v roce, obvykle od května do srpna. Jen během těchto měsíců si naše pokožka vytvoří dostatek „déčka“ pro udržení dobré hladiny tohoto vitamínu v krvi.

Povzbuzujte proto své děti, aby si během letních měsíců hrály venku, a ujistěte se, že mají dostatek bezpečného slunečního záření. A nezapomínejte mít vždy po ruce opalovací krém s dostatečně silným SPF faktorem. No děti nechte v dopoledních hodinách na slunci pár minut i nenatřené – vrstva opalovacího krému totiž brání tvorbě vitamínu D.

 

>> BLOG: Potřebujeme doplňovat vitamín D i během léta? <<

 

Zdravá a výživná strava

Sluneční paprsky jsou důležité, ale pravděpodobně nejdůležitější podporou imunitního systému našich dětí je zdravá strava. Dětský jídelníček by proto měl (nejen) během léta sestávat převážně z ovoce, zeleniny, libového masa, zdravých tuků a komplexních sacharidů.

Pozor na cukr

Je vědecky prokázáno, že cukr oslabuje imunitní systém dětí a snižuje obranyschopnost organismu. Problémem je, že zpracovaný cukr se skrývá téměř ve všem, jídla speciálně určená pro děti nevyjímaje.

Investujte během nákupu svůj čas do prostudování si etikety potravin, které kupujete svým dětem, a zaměřte se na to, kolik cukru denně zkonzumují. Možná budete nemile překvapeni.

Dejte „sbohem“ nezdravým jídlům

Nezdravé jídlo? Ne, děkuji!

I vaše děti milují hranolky či hot-dog? A dokázali by je jíst celé léto? Jejich imunitní systém tyto potraviny nemiluje, právě naopak. Dá se to ovšem i zdravěji – zkuste si pizzu či hamburger připravit doma – tímto způsobem děti dostanou to, co chtějí, ale ve zdravější verzi.

V případě, že strava vašich dětí není ideální a projeví se to i na jejich trávení, jejich bříškům pomohou naše Aloe Vera Enzymy nebo Probiotika plus vláknina.

Pokud však máte stále obavy o to, zda vaše děti přijímají dostatek vitamínů a minerálů, sáhněte po lipozomálním multivitamínu Vitakids Multi, který u nás najdete také ve výhodném trojbalení ve slevě 20 procent.

 

 Slunce léčí

 

Dostatek pohybu, ale i odpočinku

Dostatečná fyzická aktivita je klíčová i pro zdravý imunitní systém au dětí to platí hned dvakrát. Pokud máte pocit, že vaše dítě je často unavené a nedokáže se hýbat, příčinou může být nedostatek železa. Potvrdí to krevní testy a pomoci může Blueiron děti, který je vhodný pro děti již od tří let.

Je zcela běžné, že režim dětí je během letních dnů narušen – netýká se to ovšem jen pohybu, ale i spánku. Dostatečný a kvalitní noční spánek je ale mimořádně důležitý pro udržení silného imunitního systému.

Nedostatek spánku oslabuje imunitní systém našich dětí a činí je náchylnějšími k nemocem. Během léta bychom proto měli povzbuzovat normální spánkový režim dětí a dopřát jim dostatek odpočinku i během dne. Spánek dětí starších 3 let můžete po rušném dni podpořit i lipozomálním magnesiem.

Nezapomínejte na hygienu

Děti a hygiena nejdou nutně ruku v ruce. Mají totiž přirozenou tendenci vše zvedat ze země a vkládat do úst, sdílet hračky s kamarády a zapomínají si mýt ruce – ne jen před jídlem. Měli bychom je proto učit zdravým hygienickým návykům.

Správné mytí rukou je účinným způsobem, jak posílit imunitní systém, neboť výrazně snižuje množství bakterií, kterým jsou děti vystaveny.

 

Foto: Shutterstock
Text: Avita