Kurkumin je silný antioxidant ve vysoce vstřebatelné lipozomální formě. Podporuje zdraví a pružnost kloubů, normální činnost jater a přispívá ke komfortu trávicího systému.
Kategorie: | NEMOC |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
Kurkuma (turmeric) je známá i jako indický šafrán, v Číně jako žlutý zázvor. Je to lesklý žlutý prášek, který se získává mletím usušené podzemní části (oddenku) rostliny Curcuma longa, která patří do čeledě zázvorovitých. V Indii je kurkuma nejdůležitější součástí stravy a žádná jiná potravina s tak skvělými zdravotními účinky není tak specificky vázaná na kulturu jedné země. V ajurvédské medicíně ji považují za všelék. Málokterá rostlina se může pochválit tak širokým spektrem pozitivních vlivů na zdraví jako tento sušený mletý kořen. Kurkuma je i součástí známého kari.
Vstřebatelnost kurkuminu, účinné látky z kurkumy, byla donedávna velmi nízká, díky lipozomální formě je však možné tělu dodat kurkumin bez dalších zbytečných látek a zachovat tak jeho čistotu a účinky bez zbytečného zatěžování organismu. V experimentálních studiích se zjistilo, že má protizánětlivé a chemopreventivní vlastnosti. Nejnovější výsledky dokonce naznačují, že kurkuma má významné protirakovinné účinky, které spočívají především v potlačení invazivnosti a tvorby metastáz mnoha typů maligních nádorů.
Vícero studií prokázalo účinnost kurkuminu jako supresora (suprese znamená potlačení) invaze a metastáz karcinomu jater, plic, prsní žlázy, prostaty, žaludku, vaječníků, hrtanu, kolorektálního karcinomu, melanomu, gliomu, osteosarkomu a karcinomu úst a jazyka. Výzkumy ukázaly, že Indové mají nejnižší výskyt Alzheimerovy choroby na světě, až pětkrát nižší než na Západě. Důvodem je podle všeho i pravidelná konzumace tohoto koření v jídle.
Kurkumin je momentálně jeden z nejslibnějších kandidátů na potlačení zánětů bez nežádoucích vedlejších účinků. Denní konzumace kurkumy snižuje množství prozánětových látek v lidském těle. Proto se používá na zmírnění artritidy, může být prospěšná i při bolesti svalů, zánětu kloubů, syndromu karpálního tunelu a snižuje i hladinu histaminu při histaminové intoleranci.
Produkt CURCUMIN LIPOSOMAL PLUS je žádaný díky těmto účinkům:
- výrazný protizánětlivý účinek a tlumení bolesti
- kurkumin v kombinaci s fostatidylcholinem (jehož zdrojem je lecitin) výrazně snižuje bolest a zánětové markery a zlepšuje funkci kloubů u pacientů s osteoartritidou
- významné protirakovinné účinky
- zvýšení citlivosti nádorových buněk na konvenční léčbu
- prevence Alzheimerovy choroby
- snížení hladiny cholesterolu i krevního cukru
- snížení hladiny histaminu při histaminové intoleranci
- zvýšení průtoku krve
- zvýšení pohyblivosti střev
DÁVKOVÁNÍ:
dospělí: 1x denně 10 ml (1x velká lžíce)
OBSAH BALENÍ: 200 ml
POČET DÁVEK V BALENÍ: 20
SPRÁVNÉ UŽÍVÁNÍ KURKUMINU:
Jednu dávku lipozomálního kurkuminu smíchejte s 1 dcl tekutiny, např. džusu nebo čaje, a vypijte.
Před použitím protřepat!
SLOŽENÍ:
kurkumovník dlouhý (Curcuma longa), slunečnicový lecitin bez GMO, sorban draselný, askorbát sodný, demineralizovaná voda
|
Obsah v denní dávce |
RVH% |
lecitin slunečnicový |
1050 mg |
* |
kurkumin |
200 mg |
* |
RVH% - referenční výživová hodnota
* referenční výživová hodnota nebyla stanovena
VÝŽIVOVÉ HODNOTY ve 100 ml:
Energetická hodnota 397 kJ / 95 kcal
tuky (g) 9,91
- z toho nasycené (g) 1,15
sacharidy (g) 1,85
- z toho cukry (g) 0,21
bílkoviny (g) 1,48
UPOZORNĚNÍ:
Výrobek není určen pro děti, těhotné a kojící ženy. Skladujte na suchém a tmavém místě. Skladujte mimo dosah malých dětí. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Po otevření skladujte v lednici maximálně 30 dní. Výživové doplňky nenahrazují pestrou stravu a zdravý životní styl.
Vyrobeno: na Slovensku
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.