Jak připravit pleť na léto

Tak jako při změně ročních období měníme svůj šatník, rovněž bychom měli změnit i rutinu péče o pokožku zvenčí i zevnitř. Aby pleť v létě zůstala dostatečně hydratovaná, zářivá a čistá. Máme pro vás návod k tomu, abyste svou pleť stihli dostatečně včas připravit na horké letní dny. Z naší nabídky navíc vybíráme produkty, které vaši pleť udrží zářivou během letních měsíců.

 

Jak připravit pleť na léto

 

Hydratovaná pleť je zdravá pleť

Nejen během léta chceme mít všichni krásnou a hebkou pokožku s minimem vrásek, která je pružná a vypadá mladistvě. Stav naší pokožky mají na svědomí také ceramidy – lipidové molekuly, které se v ní přirozeně vyskytují. Jejich úkolem je obnovovat a hydratovat kožní bariéru. Díky ceramidům je naše pokožka hebká, není suchá a podrážděná.

ANTI-AGE ELIXIR obsahuje francouzský patentovaný komplex CERAMOSIDES™. Má vysoce hydratační účinek, zachovává pružnost a integritu pokožky ve všech jejích vrstvách, vyhlazuje vrásky a působí proti stárnutí. Navíc pokožku příjemně zjemňuje.

Málo hydratovaná pokožka ztrácí elasticitu a je náchylnější na vrásky. Existují studie, které uvádějí, že i pití zeleného čaje může být nápomocné tím, že v pokožce pomáhá zadržovat vlhkost. Pleť díky tomu vypadá krásně a zdravě.

V naší nabídce naleznete také balíček Hydratovaná pleť, který obsahuje zelený čaj Čaj Beauty Queen, ANTI – AGE ELIXÍR a navíc i Kolagen, díky kterému je náš organismus schopen udržet si pružnost a pevnost, ale také krásu a mladistvý vzhled.

Chraňte pleť před sluncem

Nejdůležitější tři písmena, na která byste během (nejen) léta měli myslet, jsou SPF. Sluneční UV paprsky jsou totiž v letních měsících mnohem silnější, což znamená, že pokožka je více ohrožena poškozením.

Věděli jste, že Vitamin C a opalovací krém jsou dvě složky, které tvoří silnou kombinaci pro ochranu naší pokožky před poškozením sluncem? Během léta bychom proto měli mít po ruce nejen opalovací krém s dostatečně silným SPF faktorem, ale také ovoce a zeleninu bohatou na vitamín C, respektive kvalitní doplněk stravy, který naší pleti dodá tento důležitý vitamín.

Přečtěte si více o tom,
jako vitamín C a opalovací krém tvoří nejsilnější ochranu během opalování.

Jedním z největších přírodních zdrojů vitamínu C jsou plody Amlakaki. V naší nabídce naleznete také produkt Amla Premium, který má silné antioxidační účinky, detoxikuje játra a odstraňuje z těla toxiny, ale zejména omlazuje pleť a organismus, a podporuje tvorbu kolagenu.

 

Chraňte pleť před sluncem i vitaminem C

 

Zelený čaj pro zdravou pleť

Ultrafialové záření způsobuje „fotostárnutí“, ale také záněty, a v nejhorším případě dokonce rakovinu kůže.

Zelený čaj lze použít jako podporu kvalitního opalovacího krému. Několik studií ukázalo, že při lokální aplikaci mohou mít polyfenoly obsažené v zeleném čaji protizánětlivé a ochranné účinky proti poškození UV zářením.

Moringa pro zdravou pleť v létě

Moringa olejodárná obsahuje velké množství antioxidantů. Jedním z nich je také vitamín C, který chrání pokožku před poškozením slunečním zářením a volnými radikály. Moringa také obsahuje zinek, který podporuje hojení pokožky. Zároveň má protizánětlivé účinky, což je v létě ke zmírnění podráždění po slunění obzvláště důležité.

Navíc v ní najdeme také vitamín E a omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají udržovat pleť hydratovanou a jemnou. Jak jsme již zmiňovali výše, hydratace pleti je v létě klíčová.

Foto: Shutterstock
Text: Avita