Které doplňky výživy si sbalit na dovolenou?

Možná se chystáte na letní dovolenou u moře, nebo vás čeká prodloužený víkend v horách či dlouhá cesta za rodinou. Ať už jsou vaše cestovatelské plány jakékoli, vězte, že takové vybočení z běžné rutiny znamená pro vaše tělo šok. Únava z dlouhé cesty, nedostatek spánku či stres ze samotného cestování, nová jídla, alkoholické drinky, posuny časových pásem – to vše znamená pro váš organismus obrovskou zátěž. Jak tedy zůstat svěží a dobře odpočatí během celé dovolené? Pomoci vám s tím mohou také doplňky výživy.

 

Které doplňky výživy si sbalit na dovolenou

 

Silná imunita na dovolené

 

Klíčem ke správnému fungování našeho imunitního systému je všem dobře známý vitamín C. Je to nejvýznamnější antioxidant, který pomáhá chránit naše buňky před volnými radikály, které oslabují obranyschopnost našeho těla. Má také důležitou roli při adaptaci organismu na stres. A ten před vycestováním pociťuje snad každý z nás.

 

Myslete na svou imunitu na dovolené a před vycestováním si dopřejte potraviny bohaté na vitamin C, jakými jsou například jahody, paprika či špenát. Vaše tělo si tak snáze poradí s novými bakteriemi v cizích zemích. Do zavazadla si nezapomeňte přibalit lipozomální vitamín C, který tvoří spolu s opalovacím krémem tu nejsilnější ochranu během pobytu na slunci.

 

Dovolená bez stresu díky Ashwagandhe

 

Jsou lidé, pro které je už samotné slovo dovolená synonymem stresu a dovolenou bez stresu si ani neumí představit. Pokud i vy máte obavy z toho, jaké to bude a pociťujete žaludeční křeče ještě doma, zachovejte klid a sáhněte po Ashwagandhe. Jedná se o jeden z nejdůležitějších léků v ajurvédské medicíně, který se používá k úlevě vůči stresu a úzkosti po dlouhá staletí.

 

Říká se jí také indický ženšen. Podle studie, o které píšeme v tomto článku na našem blogu, Ashwagandha kromě řady jiných benefitů snižuje hladinu hormonu stresu, kortizolu. Kvalitní produkt Ashwagandha AA+ s dostatečnou dávkou prášku z kořene vám pomůže bezpečně manažovat stres i během letní dovolené.

 

Zapomeňte na střevní problémy

 

Sluncem zalitá pláž, tyrkysové moře, historické památky či vysokohorská turistika. Možná sníte o daleké exotice. Nic vás nevrátí do reality tak rychle, jako zažívací problémy na dovolené. Užijte si dovolenou, aniž byste se báli byť jen ochutnat lokální produkty a jídla. Přibalte si do lékárničky Originální švédský bylinný lektvar, který na našem e-shopu naleznete i ve verzi bez alkoholu vhodné pro děti od 6 let. Jedná se o je vysoce kvalitní produkt vyrobený podle prastarého receptu, který obsahuje výtažky ze 13 vybraných bylin pro podporu zdravého trávení a pomoc při poruchách trávicího ústrojí. Komfort trávicího systému vám pomohou dosáhnout i Aloe vera enzymy.

 

Silná imunita na dovolené

 

Pokud se zvyknete na dovolené ve stravě omezovat a obáváte se nízkého nutričního příjmu, nezapomeňte si přibalit i lipozomální Vitamin komplex. „Vypocené“ minerály zase do těla doplníte prostřednictvím Minerál komplexu.

 

Cestování narušuje spánek

 

Dovolená s sebou přináší nejen narušené trávení, ale i spánek. Pokud se po dlouhé cestě ocitnete v novém časovém pásmu, nebo celý týden doslova přeležíte na nafukovací matraci, možná budete potřebovat pomoc s usínáním. Během stresového období, jakým dovolená pro mnoho lidí je, vám může pomoci užívání magnézia, které podporuje nervový systém a působí regeneračně – před spánkem uvolňuje svaly a tělo příjemně zrelaxuje. Kromě magnézia doporučujeme užívat také Ashwagandhu-aa, která přispívá ke snížení stresu a zlepšuje spánek.

 

Lipozomální komplex Relaxin, sestává kromě Ashwagandhy i ze speciálního extraktu z šafránu, který obsahuje komplex bioaktivních látek zodpovědných za zlepšení nálady u lidí s příznaky úzkosti, deprese, stresu, a kteří večer potřebují pomoc s usínáním.

 

Naší pleti se daleké cesty nelíbí

 

Nezáleží na tom, jestli se chystáte projít tisíce kroků a objevovat historické památky, nebo strávíte den na pláži, vaše pokožka bude i během dovolené potřebovat péči. Díky našemu produktu Zdravá pleť můžete i během cestování udržet vaši pokožku hydratovanou a zdravou zevnitř.

 

Výhodný balíček pro hydratovanou a čistou pleť obsahuje kolagen, který je účinný proti jemným liniím a vráskám a pomáhá nahradit kolagen odbourávaný stresem a slunečním zářením. Lipozomální kolagen zvyšuje elasticitu pokožky, podporuje tvorbu elastinu a současně zvyšuje i hydrataci pleti. V balíčku naleznete také Francouzský patentovaný komplex CERAMOSIDES™, jehož účinek je podložen klinickými studiemi. Jedná se o produkt, který dokáže udržet ve vaší pokožce dostatek vody, díky čemuž pokožka není suchá, nesvědí a nevznikají v ní trhliny a vrásky.

 

Foto: Shutterstock
Text: Avita