Top posilovače dětské imunity Betaglukan Plus a Vitakids Multi

Rodiče malých dětí velmi dobře vědí, jak umí vysoká frekvence infekcí horních cest dýchacích potrápit. Týká se to zejména dětí od tří let, které nástupem do kolektivu vystavují svůj organismus do té doby neznámým mikroorganismům. Nastupují soplíky, slzící oči a přetrvávající kašel. Jedná se o běžné příznaky u předškolního a školního věku. Jak jim v budování imunity můžete pomoci?

 

 Top posilovače dětské imunity Betaglukan Plus a Vitakids Multi

 

Vy ještě neznáte beta-glukan?

Beta-glukan je druh rozpustné vlákniny, která se nachází v potravinách jako ječmen, oves a celozrnné obiloviny, a v některých druzích hub. Jedná se o jeden z nejlepších posilovačů imunity, který můžete přidat do svého jídelníčku, aniž byste museli výrazně změnit stravu. A můžete s tím začít už u malých miminek.

Jak beta-glukan funguje?

Léčivé a imunostimulační vlastnosti hub jsou ve východních zemích známy již tisíce let. Beta-glukany byly v našich končinách dlouho známé jako látka prospěšná při snižování cholesterolu. Dokáží však mnohem více – zvyšují přirozený obranný mechanismus těla tím, že zvyšují účinnost imunitních buněk. Jednoduše řečeno, beta-glukan pomáhá našim imunitním buňkám pracovat rychleji a zlepšuje naši obranu proti patogenním bakteriím a virům. Jak to?

Beta-glukany dokáží stimulovat a aktivovat imunitní buňky v krvi (T-lymfocyty a makrofágy), proto jsou využitelné nejen v prevenci, ale také léčbě virových či bakteriálních onemocnění. Betaglukany stimulují aktivitu imunitních buněk tak, že tyto buňky dokáží „požírat“ a ničit invazní patogeny a povzbuzují ostatní imunitní buňky k útoku. Je dokázáno, že rozvoj imunitního systému již v dětství pomáhá snižovat riziko akutních infekcí v dětství, ale může mít vliv i na celoživotní zdraví.

Jak doplit beta-glukany?

Pokud si snídani bez kaše neumíte ani představit, máte vyhráno. Z hlediska doplňování beta-glukanů nemůžete udělat nic lepšího, než dopřát si ráno ovesné vločky či ječnou kaši. Přihoďte pár oříšků, sušené ovoce a špetku skořice a vykouzlíte ideální snídani na chladné zimní ráno. Jednoduchou ovesnou kaši s jablkem či banánem můžete podávat i miminkům, u kterých teprve začínáte s přikrmováním. Do jejich tělíčka doplníte množství látek potřebných pro budování imunity.

Dětem od 3 let můžete podávat naši novinku - BETAGLUKAN PLUS, která je doplněna o zinek a vitamín D3.

Lipozomální multivitamin pro děti

Jako zkušený výrobce lipozomálních doplňků stravy nezapomínáme ani na naše nejmenší. Vyvinuli jsme proto lipozomální multivitamin Vitakids multi, který v sobě kombinuje ty nejdůležitější vitamíny, minerály a stopové prvky pro maximální vstřebatelnost v dětském organismu. Odmítají vaše děti ovoce a zelenina vždy zůstane na talíři? Nemějte hlavu ve smutku, sáhněte po Vitakids multi. Jeho pravidelné užívání zajistí vašim dětem přísun těch nejdůležitějších látek pro správné fungování jejich imunitního systému, ale také mozku a dalších důležitých orgánů. A to vše v 1 - 2 čl. denně.

 

 Nastupují soplíky, slzící oči a přetrvávající kašel TOP

 

Vitakids multi – co v sobě ukrývá?

Základem je lipozomální vitamín C, který přispívá i ke správné látkové přeměně, důležité pro tvorbu energie. Pokud mají vaše děti hodně pohybu a zároveň dostatek odpočinku, ale bývají často unavené, může to být signál, že jejich tělo nemá dostatek vitamínu C. „Céčko“ je také potřebné pro správné fungování nervového systému, podporuje zdraví chrupavek, kostí a zubů. Je to důležitý stimulant imunity a podporuje vstřebávání železa.

Železo patří k základním mikroživinám, které hrají důležitou roli ve vývoji. U dětí je železo zodpovědné za správný neurokognitivní vývoj. Pokud je dítě příliš často unavené, nedokáže se soustředit, má bledou pokožku a nechutná mu jíst, může to být signál, že ze stravy nepřijímá dostatek železa. Tento stav je třeba okamžitě řešit, protože dlouhodobý nedostatek železa (anémie) u malých dětí může způsobit jejich pomalejší psychomotorický vývoj, růst a zvýšenou náchylnost k infekčním onemocněním.

A co ještě?

Chtěli byste, aby vaše dítě mělo zdravé kosti a zuby? Zajistěte mu dostatečný příjem vápníku. Zdraví pohybového aparátu se totiž buduje už v dětství. Pro jeho správný vývoj jsou zapotřebí dvě věci – pravidelný pohyb a dostatečná hladina vápníku a vitamínů D3 a K2 v organismu. I ty najdete ve Vitakids multi.

Věděli jste o tom, že nedostatečná hladina vitamínu D3 ohrožuje děti mnohem více, než dospělé? Dětský iImunitní systém se vyvíjí jen postupně a pomalu, vitamín D3 je třeba miminkům doplňovat již od narození. Kromě podpory obranyschopnosti dětského organismu tak v rámci prevence pomůžete dětem se správným vývojem kostí. Vitamin D3 spolu s vápníkem a fosforem podporuje správný vývoj lebečních kostí, zdravý růst zubů a také budování normální klenby patra.

Ve Vitakids multi najdeme také magnesium, které odpovídá za správné fungování nervového systému a svalovou činnost. Podporuje zdravý vývoj kostí a zubů, což je pro růst dětí nesmírně důležité. Vitamin B6 podporuje vstřebávání hořčíku a rovněž je důležitý pro správnou funkci nervového systému. Lipozomální multivitamin obsahuje i další vitamíny skupiny B, které ovlivňují celou řadu procesů v těle a mnohé z nich přispívají ke správnému fungování nervové soustavy a zdravému duševnímu vývoji.

Ve Vitakids multi naleznete také stopové prvky zinek a selen, jejichž spojení nejen podporuje dětský imunitní systém, ale současně pozitivně ovlivňuje zdraví pokožky, očí, vlasů i nehtů. Zdravý duševní a fyzický vývoj a správnou funkci štítné žlázy dětem zajistí jód.

 

Foto: Shutterstock
Text: Avita