PODPOŘTE IMUNITU A ZVYŠTE SVŮJ VÝKON

blog1


PODPOŘTE IMUNITU A ZVYŠTE SVŮJ VÝKON

 

Mnoho z nás přinutila aktuální situace zamyslet se nad tím, jak změnit svůj přístup k tělu i jak zapracovat kromě fyzického zdraví i na tom duševním. Téměř všichni jsme si uvědomili, že je potřeba dbát na prevenci nejen proti koronaviru, ale dlouhodobě proti všem podobným nemocem a užívat si stav zdraví a svobody.

Kromě častého pobytu v přírodě je nutné se každý den vystavit alespoň na pár minut slunečním paprskům. Je to jeden ze důležitých faktorů, který pozitivně ovlivňuje zdraví a náladu.

Zamysleme se také nad stravováním, protože jej dokážeme ovlivnit jen my sami, a důvěřujme svému tělu. Právě teď je více než kdy jindy potřeba zbavit stravu všeho odpadu – polotovarů, sladkostí a rafinovaného cukru. Z této stravy žijí nevhodné bakterie, což přímo ovlivňuje naši imunitu.

blog2

Vědci se jednoznačně shodují, že vitamín D3 je klíčový pro silnou imunitu. V kombinaci s vitamínem K2 tvoří dokonalou synergii. Doporučujeme doplňovat i glutathion, kterého můžeme právem nazývat králem antioxidantů. Síra, kterou obsahuje, zachycuje v těle toxiny a volné radikály, které potom vyplavuje z těla ven. Nikdy nepodceňujte dostatečný spánek a regeneraci. Vědomě se vyhýbejte přepracovanosti a vyčerpání. Stres do značné míry oslabuje vaši imunitu. Zbavte se chronického stresu právě teď a jednou provždy. Cílem je návrat k rovnováze nervového systému.

blog3

 

V jídelníčku se vyhýbejte potravinám obsahujícím látky, na které jste citliví, sledujte, jak vaše tělo reaguje například na pšeničnou bílkovinu lepek nebo mléčnou bílkovinu kasein. Nemusíte na ně mít alergii, ale mohou oslabovat vaši imunitu. Určitě vám prospěje zredukovat komerční pečivo a průmyslově zpracované mléčné výrobky. Správnou výživu potřebuje především váš mikrobiom! Kromě imunity ovlivňuje i výkon mozku, myšlení, trávení a schopnost spalovat tuky při tréninku. Důležitá je rovnováha probiotik a probiotik. Fermentované výrobky jako kefír, kyselé zelí, kimči, tempeh, fermentované jogurty a kvalitní probiotika ve formě doplňků stravy vám dodají nejen zdraví, ale i štěstí. Jako bonus doporučujeme pravidelná dechová cvičení, studenou sprchu, již zmiňovaný pobyt v přírodě a jógu nebo strečink.